Over ons

Wat hebben we op Texel niet betegeld? Het strand, om maar wat te noemen…

Je kent ons vast wel, als je van Texel bent, de gebroeders Huijsman: Robert-Jan, Carlos en Elmar. Alle drie zijn we al jaren actief als tegelzetter. Tel je onze ervaring bij elkaar op, dan kom je dicht bij de honderd jaar. Buiten het strand en de bossen, hebben we zo ongeveer alles op Texel betegeld. Heel veel particuliere woningen en bedrijven en nog meer vakantiewoningen en recreatieobjecten. Daar zijn we trots op.

Sinds 2000 bundelen we ons vakmanschap in één onderneming, Huijsman Tegels. Daarin vullen we elkaar perfect aan, vooral bij grotere opdrachten die klaar moeten vóór de toeristen weer in groten getale naar ons eiland komen. We werken zowel solo als in teamverband. Zo bieden we onze klanten extra zekerheid.

Tegelzetter
Zelf doen of laten doen, de basis voor een fijne vloer of badkamer ligt in Den Burg.
Tegelzetter
Van kwaliteitstegels tot afwerking, bij ons krijg je gratis advies van de vakman.

Showroom in cash-and-carrystijl

We zaten met ons kantoor en onze werkplaats met magazijn aan de Stoompoort in Oudeschild. Daar lieten we op ongeveer 60 m² meter zien wat er aan tegels te koop is, maar dat vonden we niet genoeg. Het plan om uit te breiden speelde al een tijdje. Ook vanuit het idee om de serieuze klussers op Texel goed van dienst te zijn met een breed aanbod van tegels en praktische adviezen.

De zichtlocatie aan de Pontweg bood een unieke kans. We lieten er een fraaie loods bouwen om een eigen showroom te realiseren, in cash-and-carrystijl. Waarom we kiezen voor de meeneemformule? Omdat we onze tegels en materialen graag betaalbaar houden. En omdat je als doe-het-zelver graag het liefst zo snel mogelijk aan de slag gaat.

Alles op tegelgebied

Onze nieuwe showroom biedt werkelijk alles op tegelgebied, voor zowel vloeren als keuken- en badkamerwanden. Geïnteresseerd in keukenbladen of vensterbanken van marmer? We hebben er een aparte hoek voor ingeruimd. Naast het brede assortiment keramische en natuurstenen tegels laten we ook exclusieve handgebakken tegels zien. Er is een hoek waar we zichtbaar maken hoe goed energiezuinige vloerverwarming samengaat met tegels en je vindt fraaie combinaties van tegels en eigentijds sanitair.

Tegel showroom Texel
Vloer- en wandtegels in elke prijsklasse, zonder franje. Kom kijken en vergelijken. En neem je tijd!

Zelf doen of uitbesteden? Begin in Den Burg

Als doe-het-zelver vind je in onze showroom alles wat je nodig hebt om van je tegelklus een succes te maken. Ook als je de aanleg of renovatie van je badkamer volledig wilt uitbesteden aan de vakman, heb je aan ons een betrouwbaar adres. We bespreken je plannen en wensen, laten zien wat mogelijk is, reiken eventueel alternatieven aan en maken een eerlijke berekening van het materiaal en de uitvoeringskosten. Dat leggen we desgewenst vast in een nette offerte.

De showroom van de tegelzetters

Mooie kwaliteitstegels verkopen zichzelf. Daar heb je geen welbespraakte verkoper voor nodig. Maar het is wel handig om iemand bij de hand te hebben die letterlijk alles weet van tegels. Die de eigenschappen en montage-eisen kent en je vertelt welke lijm bij welke tegels de beste resultaten geeft. Een ervaren vakman die kan vertellen wat je moet doen om zo lang mogelijk plezier te hebben van je mooie kwaliteitstegels. Die vakman heet Robert-Jan Huijsman, de oudste van de broers, met dik dertig jaar ervaring als tegelzetter. Dát maakt onze showroom in Den Burg uniek: de combinatie van een schitterend assortiment met de kennis van de vakman. Doe er je voordeel mee. Robert-Jan Huijsman heet je graag welkom.

Vloertegels met verwarming
Maak een vrijblijvende adviesafspraak. Zorgen wij voor verse koffie…